מחיצת האף בנויה מרקמת העצם והסחוס והיא מחלקת את האף שלנו לשניים, תפקידה לשמור על מבנה האף יציב. עם זאת, כשמדובר במחיצה עקומה בצורה משמעותית, זה גורם לבעיות נשימה, נחירות, דלקות חוזרות ונשנות, בעיות בסינוסים ואפילו הפסקות נשימה בשינה. כשהמחיצה של האף עקומה באופן משמעותי, זה גורם לקשיי נשימה, גודש באף, עייפות יתר וזה מאד מפריע לאיכות החיים ולכן כדאי מאד לפנות לרופא אא"ג, המתמחה בסוג כזה של טיפולים.
סיבות למחיצה עקומה של האף יכולות להיות שונות ומשונות. יש אנשים שנולדים עם מחיצה עקומה ולפעמים היא מתעקמת בשלב התפתחות מאוחר יותר או בעקבות טראומה – נפילה, מכה או תאונת דרכים.
תסמינים של מחיצה עקומה
התסמין הנפוץ ביותר של מחיצה עקומה – גודש באף וקושי נשימה דרך האף, כשאחד הצדדים גדוש יותר מהשני, יחד עם בעיות נשימה מאד קשות. עוד סימן למחיצה עקומה – זיהומי סינוסים כרוניים או חוזרים על עצמם לעתים קרובות. ישנם גם תסמינים אחרים:
- דימומים חוזרים מהאף
- כאב באזור הפנים
- כאבי ראש
- נדודי שינה
- עייפות יתר
- נזלת כרונית
- נשימות קולניות ונחירות בשינה
עקב מחיצה עקומה יכולים להתרחש גם מקרים של הפסקת נשימה בשינה, מצב רפואי שפוגע מאד באיכות השינה, איכות החיים ויכול להיות אפילו קטלני.
התסמין הנפוץ ביותר של מחיצה עקומה – גודש באף וקושי נשימה דרך האף
בתמונה משמאל ניתן לראות סטיית מחיצה באף ובתמונה מימין ניתן לראות מחיצת אף במצב תקין
עפ"י מערכת חוות הדעת של אסותא מרכזים רפואיים בע"מ
טיפולים במחיצה עקומה
יישור מחיצת אף מאפשר לפתור בעיות נשימה כאשר טיפול תרופתי לא עוזר
לפעמים ניתן לטפל בבעיות מחיצת האף העקומה באמצעות תרופות שונות, אך אם זה לא מצליח לעזור, יש צורך בביצוע ניתוח בשם "ספטופלסטיה" (Septoplasty), שנועד ליישר את המחיצה העקומה ולשפר את היכולת לנשום.
ניתוח מחיצות וקונכיות באף
ניתוח קונכיות האף נעשה בדרך כלל בהרדמה כללית. מדובר בניתוח לא ארוך, אך יש לציין שלעיתים הוא נעשה במסגרת ניתוח גדול יותר לתיקון מבנה מחיצת האף, ואז ההליך כולו יהיה ארוך הרבה יותר. תיקון מחיצת האף וניתוח קונכיות נעשים שניהם לאותה מטרה – לשיפור זרימת האוויר אל האף ולהקלה על תהליך הנשימה.
מהלך הניתוח
הניתוח מתבצע בהרדמה מקומית או כללית, ללא שום חתך חיצוני,
במהלך הניתוח המנתח עושה חתכים קטנים בתוך המחיצה ומסיר את עודפי רקמת הסחוס והעצם, כדי ליישר את המחיצה ולגרום לכל נחיר להיות זהה בגודלו. ניתן לשלב את הניתוח ליישור המחיצה גם עם ניתוח סינוסים.
ניתוח יישור המחיצה מתבצע בדרך כלל האשפוז יום בהרדמה מלאה או מקומית. בערך אחרי שלוש עד ארבע שעות ניתן להשתחרר הביתה.
לרוב, בסיום הניתוח, מכניסים לחלל האף טמפונים מצמר גפן שנועדו לייצב את האזור במהלך ההחלמה ולמנוע דימום מקומי שיכול לקרות בעקבות הניתוח. החיסרון של שימוש בטמפונים – בן אדם לא יכול לנשום במשך 3 ימים דרך האף, זה יכול לגרום לזיהומים והוצאתם מאד לא נעימה וכואבת. זו הסיבה שפרופ' ויימן בוחר להשתמש בניתוחים אלה בדבק ביולוגי שמייתר את הצורך להשתמש בטמפונים. מדובר בשיטה בלעדית שפותחה על ידו על מנת להקל על המטופלים ולזרז את תהליך ההחלמה.
אחרי הניתוח לא תהיה נפיחות באף ולא יהיו כאבים משמעותיים. לרוב אחרי שבוע או שבועיים זה עובר והאף חוזר למראה רגיל ומשופר. מומלץ מאד להמתין עם הניתוח עד שההתפתחות של המבנים נגמרת, בערך בגיל 16-18.
פרופ' ויימן מנתח בעל שם עולמי, שהתמחה בתחומים רבים ועבר הכשרות בארץ ובחו"ל. בניתוחים רבים הוא משתמש בטכניקות שפיתח בעצמו ונוסו בהצלחה על אלפי מטופלים ומטופלות.
לקוחות ממליצים
ניתוח אף עושים אצל מומחה לכירוגיית אף אוזן גרון
- אף יפה במראה טבעי ופרופורציונלי
- ליווי אישי וחם 24/7 ע"י צוות המרפאה
- הניתוחים מתבצעים בביה"ח אסותא בחדרי ניתוח בסטנדרט רפואי מחמיר
- קלינקות ברמת אביב ובבת ים
- אפשרות לפריסה של 18 תשלומים
- תשלום עבור הניתוח בהשתתפות עצמית בלבד בקופות החולים שבהסדר
הכירו את פרופ' מיכאל וימן
- העביר מעל 15,000 ניתוחים מוצלחים.
- כתב חמישה ספרים מדעיים מקצועיים ומעל 100 מחקרים, עבודות והמצאות שלו יצאו לאור בכריכה, ומשמשים אנשי רפואה שונים.
- צבר תארים ופרסים רבים, כאשר הבולט ביניהם הוא פרס השנה למדען הבין לאומי באוניברסיטת קיימברידג’ לשנת 2002.
- מונה ליועץ רשמי למשרד הבריאות הישראלי לנושא ניסויים קליניים.
- מרצה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב.